Sessions de Musicoteràpia a La Nostra Llar

Des de fa poc més de tres anys, vàrem començar a realitzar a La Nostra Llar les ja arrelades sessions de musicoteràpia de dimarts al matí.

Els objectius que ens plantegem amb la intervenció a través de la musicoteràpia, envers els/les nostres residents, són: “optimitzar la qualitat de vida i millorar el seu benestar físic, social, comunicatiu, emocional, intelectual”, tal i com ho defineix la Federació Mundial de Musicoteràpia (WFMT, 2011).

A casa nostra, hi ha persones que pateixen diferents patologies, com la Malaltia d’Alzheimer i altres demències. Per a elles, la música els pot ajudar a activar records significatius de moments viscuts al llarg de la seva vida. Sovint, aquests records de sensacions i vivències podria semblar que ja haguesssin estat oblidats, però no és així. Com diu el psicòleg, neuròleg i músic Daniel J. Levitin:

“En cuanto oímos una canción que llevamos mucho tiempo sin oír, desde algún momento concreto de nuestras vidas, se abren las puertas de la memoria y nos vemos inmersos en los recuerdos (…). Es como una llave que abre todas las experiencias asociadas con el recuerdo de la canción, su momento y su lugar …”

L’experiència de la música com a teràpia pot arribar a desenvolupar, restablir i millorar les relacions socials i augmentar la comunicació, la qual cosa suposa, a nivell de la residència, una millora de la convivència i un treball preventiu o de millora, segons el cas, de quadres depressius, de sentiments de soledat, de falta d’autoestima i de sensacions de buidor, entre d’altres.

musicoterapia_2 musicoterapia_3

Leave a reply