Dolències més comuns en els peus de les persones grans

A la tercera edat el nostre cos pateix molts canvis. Les dolències que pateixen els peus de les persones grans són un tema al que sovint no se li dóna tanta importància com a altres tipus de dolors. Però són molt importants i cal dedicar-los el temps i la cura necessaris. Avui parlarem de les dolències més comuns en els peus de les persones grans, i com es poden tractar.

Dolències més comuns en els peus de les persones grans: quines són?

Els peus de les persones grans poden ser una mostra de símptomes de diverses malalties, com per exemple l’artritis o el peu diabètic. Però, a part d’això, els peus poden patir diverses alteracions o infeccions relacionades amb la pell, els dits o les ungles. A continuació parlem d’algunes.

Hiperqueratosis

Els peus de les persones grans poden presentar un engruiximent de la capa més externa dels peus. Pot ser originat per la fricció de la pell i pot causar episodis d’inflamació o èczema.

També són habituals els helomes, que són petites àrees del peu que s’endinsen en la pell debut a la pressió del calçat.

Alteracions als dits del peu

A la tercera edat també són habituals les següents alteracions als dits dels peus de les persones grans:

  • Galindó: És una deformació que afecta el primer dit del peu. En cas de no tractar-se correctament, podria arribar a infectar-se.
  • Dits en martell: És una deformació que consisteix en la deformació d’un dit del peu.

Alteracions estàtiques del peu

Les alteracions estàtiques dels peus són un tipus de dolència molt habitual als peus de les persones grans, motiu pel qual s’han de tractar correctament. A continuació en veiem algunes:

  • Peu pla: És una malaltia bastant comuna en els peus de les persones grans. L’arc del peu es col·lapsa, de manera que tota la planta del peu està en contacte amb el terra.
  • Peu buit (o peu bot): És menys comú que el peu pla, i es dóna quan es recolza tot el pes del cos sobre el taló i la part de davant de la planta del peu.
  • Peu valg: És una desviació lateral del taló que es pot donar en ocasions en els peus de les persones grans. S’ha d’anar molt en compte amb aquesta dolència, ja que pot causar problemes d’artritis als genolls.

Com s’ha de tenir cura dels peus de les persones grans?

És possible prevenir dolències en els peus de les persones grans si se segueixen les següents mesures:

  • Cal rentar freqüentment els peus i assegurar-se d’assecar-los bé.
  • També és necessari tallar les ungles correctament per tal d’evitar que puguin causar ferides.
  • També cal utilitzar sabates i mitjons personals, i utilitzar xancletes en cas d’utilitzar dutxes públiques. Els mitjons de fibres naturals poden ser beneficiosos per a la salut dels peus de les persones grans.
  • Per últim, és important utilitzar el calçat adient i fer repòs constant.

És molt important tenir cura dels nostres peus quan ens fem grans, ja que això permetrà realitzar les activitats del dia a dia amb més facilitat. A La Nostra Llar en som conscients, i és per això que disposem d’un equip d’especialistes que aconsellen i cuiden tots els aspectes de la salut dels nostres pacients.

Leave a reply