Nutrició a la tercera edat: suggeriments i consells

La nutrició a la tercera edat és especialment important. Tot i que l’alimentació s’ha de cuidar al llarg de tota la nostra vida, a la tercera edat s’han de seguir certes pautes, ja que el cos ha patit molts canvis. Avui veurem quins hàbits alimentaris cal seguir a la tercera edat.

Per què és tan important la nutrició a la tercera edat?

A mesura que envellim, el nostre cos pateix certs canvis físics relacionats no només amb els músculs, els ossos i les articulacions, sinó també pel que fa a l’estomac i les dents, entre d’altres.

A més, quan ens fem grans som més propensos a patir certes malalties, com hipertensió o diabetis, motiu pel qual s’ha de tenir uns hàbits alimentaris apropiats.

Nutrició a la tercera edat: què cal menjar?

A la tercera edat, igual que en totes les etapes de la nostra vida, cal portar una dieta variada i equilibrada. Però, quins aliments poden ser especialment beneficiosos? El peix, les verdures, les llegums i els cereals són un element clau de la nutrició a la tercera edat, ja que aporten vitamines i minerals. A més, aquests aliments contenen fibra, que és molt beneficiosa pel funcionament intestinal.

Cal consumir, d’altra banda, llet i làctics, ja que ens aporten vitamina C i vitamina D, i són molt beneficiosos pels ossos. També es pot menjar carn, tot i que sempre és millor la carn blanca, ja que la vermella conté més grasses saturades. El pollastre o el gall d’indi sempre són bones opcions.

Nutrició a la tercera edat: quins aliments cal evitar?

Hi ha determinats aliments que poden ser perjudicials per a la salut, especialment a la tercera edat. Primer de tot cal saber que, a mesura que envellim, realitzem cada vegada menys exercici físic, cal reduir el nombre de calories que consumim, ja que el nostre cos en crema menys.

És necessari evitar els aliments fregits, ja que poden augmentar el colesterol. Passa el mateix amb els embotits i els productes de brioixeria. Per últim, cal anar molt amb compte amb l’excés de sal, ja que pot provocar l’augment de la pressió.

La nutrició a la tercera edat no només consisteix en consumir aliments beneficiosos i evitar els que poden ser perjudicials. També cal beure molta aigua, fer un mínim de tres àpats al dia i mastegar bé els aliments. La combinació de tots aquests hàbits resultarà en una millora de la salut i el benestar personal.

Leave a reply