No sentir, és aïllar-se: el sentit de la oïda a la tercera edat

No sentir pot ser un problema molt greu que pot arribar a causar aïllament. El sentit de la oïda a la tercera edat es torna molt delicat i sensible, motiu pel qual cal cuidar-lo adequadament per evitar problemes de sordesa, que són habituals en les persones grans. A La Nostra Llar oferim un servei personalitzat, que ens ajuda a detectar els primers senyals quan una persona comença a no sentir bé.

No sentir, és aïllar-se

A mesura que ens fem grans, és habitual no sentir tan bé com abans. El nostre sentit de la oïda comença a deteriorar-se. Tot i això, hi ha certs aspectes que poden ser perjudicials per a la nostra salut auditiva, com certes infeccions o la hipertensió.

No sentir està estretament lligat amb l’aïllament, ja que produeix dificultat a l’hora d’entendre la gent que ens envolta. Per tant, és una complicació a l’hora de comunicar-se. Això, portat a l’extrem, pot suposar problemes greus, ja que a causa de la pèrdua d’audició pot haver-hi més probabilitat de patir accidents.

Mesures per a la sordesa

La pèrdua d’oïda i l’aïllament son dos aspectes de la vellesa que cal tractar amb delicadesa. És per això que, a La Nostra Llar, ens assegurem que els nostres pacients reben el tractament indicat en funció de la seva salut auditiva.

A continuació us expliquem els dos mètodes que poden ajudar a alleujar la pèrdua d’audició.

Aparells auditius

No sentir impedeix la comunicació. La falta de comunicació causa aïllament. Els aparells auditius poden ajudar a millorar la funció auditiva a la tercera edat, en la gran majoria dels casos.

A més, la tecnologia de què disposem avui en dia permet triar entre una gamma de models molt àmplia, en funció de les necessitats de cada pacient.

Implant coclear

L’implant coclear és una opció que es pot considerar en els casos més greus, quan l’ús d’un aparell auditiu no és prou eficaç. És un producte que s’implanta. Consisteix en un transductor que aconseguirà estimular el nervi auditiu a partir de les senyals acústiques, que convertirà en senyals elèctriques.

No sentir, a la tercera edat, és quelcom habitual, però això no vol dir que no se li hagi de donar importància. La sordesa pot causar aïllament, i l’aïllament pot tenir moltes conseqüències negatives en varis aspectes, com accidents o falta d’autoestima. És molt important que la sordesa es tracti correctament en funció de les necessitats de cada pacient, i que es realitzin controls mèdics constants.

Leave a reply