MOU-TE, JUGA I BALLA

Aquest darrer mes de gener hem iniciar una activitat programada i dissenyada conjuntament pels departaments de fisioteràpia, teràpia ocupacional i treball social per poder oferir una oportunitat de gaudir d’un espai lúdic setmanal a tots els residents de La Nostra Llar siguin quines siguin les seves capacitats físiques i/o cognitives. Totes les propostes tindran com a eix vertebrador l’expressió corporal i el moviment i els objectius més específics que volem que assoleixin els nostres residents són:

  • rebre estímuls sensorials nivell visual, tàctil i auditiu
  • mantenir i/o millorar les capacitats físiques i psicomotrius
  • participar de totes les propostes lúdiques
  • assolir un augment de les possibilitats de moure’s
  • treballar aspectes d’expressió corporal i comunicació
  • establir i/o reforçar les relacions socials amb la resta de residents, professionals o famílies
  • rebre assistència i acompanyament per part de tots els professionals vinculats al projecte

Hem començat  per jugar amb una gran diana en la que els nostres residents feien punteria per enganxar-hi una pilotetes folrades velcro, un per pun es van acostar i van intentar-ho i val a dir que tots ells van aconseguir una molt bona puntuació. Al mateix temps tots els residents que van llençar a diana van asseure’s sobre una gran pilota inflable per rebotar sobre d’ella talment com si muntessin a cavall!!! Tots ells van esclatar en gran riallades, molt especialment les persones que necessiten una cadira de rodes per desplaçar-se i tenen menys oportunitats per experimentar estímuls sensorials amb el propi cos i sobretot en les extremitats inferiors.

Estem contentíssims amb la rebuda i els resultats que hem obtingut amb les primeres sessions i això ens encoratja a seguir treballant perquè el nivell de benestar, satisfacció personal i auotestima dels nostres residents sigui el millor possible.

Leave a reply