Importància dels Hàbits en les Persones Grans

Podríem definir hàbit com a una sèrie d’activitats que es repeteixen diàriament, però són molt més que això.  Quan som petits els hàbits ens ajuden a aprendre, quan som adolescents ens ajuden a saber organitzar-nos, i quan som adults fan que puguem portar un control del nostre dia a dia.

I  fan molt més encara: també contribueixen a la nostra salut i benestar. D’aquí la importància de mantenir uns hàbits saludables en edats avançades ja que a vegades, quan s’és gran, no és fàcil mantenir els mateixos hàbits que les persones més joves. Certes activitats quotidianes com passejar, vestir-se o menjar poden esdevenir feixugues o difícils.

Un dels  objectius de La Nostra Llar és aconseguir que els usuaris puguin conservar aquests hàbits ja que, a part de mantenir les persones en bon estat físic i mental, també contribueixen a la seva autoestima i confiança.

Principals hàbits beneficiosos

Aptituds bàsiques

Activitats com vestir-se, prendre l’esmorzar, fer un petit passeig…  són molt beneficioses per a l’autonomia de la gent gran. Ser capaç de realitzar aquestes activitats per sí sols els ajuda a sentir-se satisfets amb el seu esforç i és especialment gratificant a la tercera edat.

Activitats físiques, tallers i reunions socials

Una part imprescindible del nostre dia a dia són les activitats físiques o aquelles que estimulen la nostra memòria i intel·ligència.

A La Nostra Llar és molt important que, a la tercera edat, se segueixin mantenint aquests hàbits. Cal treballar la memòria, ja sigui a través de tallers o jocs. La fisioteràpia també és molt beneficiosa a l’hora de mantenir-se físicament actiu, i millora la salut i la mobilitat.

Per últim, és imprescindible mantenir-se actiu socialment. Les reunions socials i la convivència contribueixen al desenvolupament i benestar personal.

Tots tenim hàbits i sempre n’hem tingut: rentar-nos les dents, repassar el temari a la parada de l’autobús o fer un dinar amb els amics cada dimarts. Totes aquestes rutines tenen una cosa en comú: ens ajuden a portar una vida més ordenada, i ens fan el dia a dia més fàcil i saludable. És per això que, a la tercera edat, cal incentivar aquests hàbits, ja que poden ser més beneficiosos que mai.

Leave a reply