I les mans ens han dit gràcies

Cada mà és diferent. Fins i tot les nostres pròpies mans, tant la dreta com l’esquerra, tenen petites diferències. Hi ha mans més grans, altres més petites, unes amb les ungles mossegades, les altres amb les ungles llargues o pintades. Cada mà té uns aspectes i el que és més important, una història al darrer.

Les mans les fem servir per a moltes coses, d’ençà que ens despertem fins que ens n’anem a dormir. Les utilitzem per menjar, per rascar-nos, per pintar, per pentinar-nos, per rentar-nos les dents, per treure a passejar el gos, per vestir-nos, per saludar a les persones, per treballar, per fer el llit… i com aquestes moltes i moltes coses més. En definitiva, les mans les utilitzem per tot.

Però, aquestes mans tan valuoses i que ens serveixen per tant i tenen tanta història, ja les cuidem bé?

CLAR QUE SÍ

Per cuidar les mans hem fet el taller de cura de les mans.

Primer havíem de reconèixer com eren les nostres mans. Per això hem començat fent exercicis de psicomotricitat fina i dibuixant les nostres pròpies mans en un foli.
A continuació, tocava cuidar-les i hem reconegut els materials que ens ajudarien a fer aquesta activitat. Hem tocat diferents textures com són la de l’esponja, la tovallola, el sabó… però també hem notat diferents olors i temperatures. Ens hem fet massatges a les mans amb les esponges, amb el sabó, amb l’aigua, la tovallola i finalment amb la crema.
Tot això ens ha donat una sensació de relaxació, comoditat, benestar, alegria, tranquil·litat…. i molts moments per riure, xerrar i compatir amb els nostres companys.

Una activitat que de molt ben segur repetirem.

I vosaltres ja us cuideu les mans?

Cristina Ayguasanosa terapeuta ocupacional
Rosa Herranz educadora social

Leave a reply