Fotoprotecció solar? A totes les edats!

La fotoprotecció solar és un concepte que tendim a relacionar amb l’estiu i la platja. Però hem de saber que és molt important protegir-se del sol durant tot l’any i a totes les edats. Avui parlarem sobre per què la fotoprotecció solar és tan important a la tercera edat.

La pell a la tercera edat

La fotoprotecció solar és especialment important per als nens petits i per a les persones grans. En aquestes etapes de la nostra vida és quan la nostra pell és més delicada i sensible.

Hi ha diversos factors que modifiquen l’estat de la nostra pell a mesura que ens fem grans:

  • La nostra pell pateix molts canvis, que fan que aquesta es torni més sensible i fràgil.
  • La pell s’aprima i perd elasticitat, motiu pel qual és encara més necessària la fotoprotecció solar.
  • Hi ha certs medicaments que afecten la pell. Aquests medicaments tornen la nostra pell més sensible, i poden fer que es cremi amb més facilitat del compte.

Mesures preventives a la tercera edat

Com ja hem dit, la fotoprotecció solar és un pas imprescindible en el procés de cura de la nostra pell a la tercera edat. És molt important utilitzar els productes adients per cada tipus de pell. Els hem d’aplicar en qualsevol moment en què es tingui intenció d’estar en contacte amb la llum solar.

Tot i així, hi ha altres mesures preventives que s’han de prendre per tal d’evitar problemes de pell. A continuació en parlem:

  • Tot i haver pres les mesures de fotoprotecció solar adients, no s’ha de prendre el sol durant més de trenta minuts seguits.
  • En cas de desitjar realitzar exercici físic o altres activitats a l’aire lliure, caldrà fer-ho en aquelles hores menys caloroses del dia.
  • Cal protegir també els ulls i el cabell, portant les ulleres de sol adequades, gorres, barrets. També ens podem protegir sota para-sols a la platja.
  • Per últim, cal assegurar-nos que estem ben protegits del sol. També en aquells dies d’estiu més ennuvolats o que no fa tanta calor, ja que la nostra pell es pot veure afectada pel sol independentment del temps.

A La Nostra Llar ens agrada realitzar activitats a l’aire lliure i estar en contacte amb el medi ambient. Però som conscients de la importància de la fotoprotecció solar. És per això que ens assegurem que cada pacient rep el tractament apropiat en funció del seu tipus de pell.

Leave a reply