El calçat més adequat per a les persones grans

A mesura que ens fem grans les necessitats de vestimenta també canvien i les hem d’adaptar a les deformacions del nostre cos. Un dels elements que més costen d’adaptar són les sabates. Avui parlarem de com escollir el calçat més adequat per a les persones grans. Així, evitarem dolències i, sobretot, buscarem la comoditat.

Què hem de tenir en compte quan escollim un calçat?

Els peus són una de les parts del cos més delicades d’una persona. Amb l’edat, aquesta delicadesa es va accentuant. Hem de ser conscients que, a mesura que passin els anys, haurem de tenir cura i saber quin és el calçat més adient per protegir-los.

Des de La Nostra Llar recomanem que les persones portin un calçat còmode i que sigui ergonòmic. El calçat més adequat per a les persones grans és el que s’ajusta amb facilitat als seus peus.

Aconsellem que es triïn sabates amb les soles toves. D’aquesta manera, s’amorteix el pes de la persona en caminar i els ossos no se’n ressenteixen tant. També és molt important que aquest calçat no estrenyi els peus.

Les deformitats dels peus també s’han de tenir en compte. A mesura que ens fem grans el nostre cos va canviant i apareixen mals com els galindons, els dits de martell o les alteracions estàtiques del peu que afecten a la nostra manera de caminar.

Com han de ser les sabates per a persones grans?

Línies estètiques a banda, recomanem que la sabata estigui feta d’un material tou. Per exemple, de tela o de pell tova que permeti adaptar-se al peu de la persona.

Han de ser transpirables. És molt important que el peu estigui ben airejat per evitar possibles ferides o algun tipus de malaltia.

Per millorar la salut de la columna vertebral de la persona de la tercera edat, també és aconsellable que la sabata tingui una mica de taló. En cap cas és recomanable que utilitzin sabates amb molt de taló, ja que els desestabilitzarien i podrien prendre mal.

També hem d’assegurar-nos que la sola sigui de goma i adherent per evitar relliscades.

És molt important escollir a consciència un calçat adient per als nostres peus a mesura que ens fem grans. A La Nostra llar tenim cura d’aquests detalls i el nostre equip de professionals ofereix l’assessorament necessari perquè els nostres pacients gaudeixin d’una bona salut.

Leave a reply