Com combatre els primers refredats!

A mesura que passa setembre, els refredats són cada vegada més comuns: familiars, coneguts i amics comencen a contagiar-se, i, amb el retorn a l’activitat diària, quedem molt més predisposats a contreure un refredat. Avui, t’oferim les millors pautes per combatre els refredats juntament amb algunes de les afirmacions més habituals que han caigut en desús.

Consells per no deixar-se atrapar pel refredat aquesta tardor

#1. Compartir amb mesura

Si volem evitar que un refredat ens atrapi al final de l’estiu, el millor serà saber quina és la forma més habitual de contagi i com podem evitar-la, no? En aquest cas, habitualment es creia que el més habitual és l’intercanvi de gotes o fluxos que són producte de la respiració o la tos, però s’ha demostrat que la major part dels contagis arriben a través d’objectes intermedis, com un telèfon públic o un lavabo.
Per a això, es recomana:

  • Emprar mocadors d’un sol ús o kleenex
  • No compartir coberts o gots amb familiars o persones properes
  • Tapar-se la boca o el nas en tossir o esternudar per no contagiar a tercers

#2. Evitar zones de risc

Els refredats arriben amb l’inici del curs escolar: les aglomeracions dels primers dies faciliten el contacte i el traspàs dels virus, així que, si no vols constipar-te, serà bona idea evitar els espais amb molta gent: especialment, si es tracta de llocs tancats amb grups amb propensió a constipar-se: si tenim nens o som jubilats intentarem anar amb més precaució!

#3. Protegeix-te amb un bon sistema immune!

La medicina actual afirma que una bona forma d’evitar el contagi és rentar-se les mans diverses vegades al llarg del dia, podent reduir notablement el risc; no obstant això, cal no oblidar que el virus del refredat està present en molts ambients i que, en última instància, serà el nostre sistema immune el que ens protegeixi, per la qual cosa haurem de comptar amb una dieta rica en vitamines, minerals i aminoàcids essencials, una hidratació adequada i restringir el consum d’alcohol tot el possible.

Si el refredat ja t’ha agafat…

Però al responsables de La Nostra Llar som conscients! De vegades, per molt que fem, el refredat és tossut com una mula! SI aquest any no t’has pogut salvar, segueix els següents consells per alleujar els símptomes:

  • Beure molts líquids, que ajudaran a reduir les molèsties de la tos i afavoriran l’expulsió de la mucositat.
  • Guardar repòs, ja que un esforç pot agreujar els símptomes del refredat.
  • Recórrer a analgèsics bàsics, com l’ibuprofè o el paracetamol: cal recordar que el refredat té un procés i que hem de passar-lo i tenir paciència.
  • Inhalar vapor o intentar aconseguir una bona humidificació en l’ambient, la qual cosa ens permetrà respirar millor durant tot el temps que estiguem refredats.
  • Tractar de no fumar ni beure alcohol, perquè podrien complicar el refredat: tornar a la rutina amb calma i sense presses ni grans esforços, cal escoltar al cos!
Leave a reply