Com cuidar el cabell a la tercera edat

Cuidar el cabell a la tercera edat pot ajudar a millorar l’autoestima, a més de reflectir un estat saludable. A la tercera edat el cabell pateix canvis, entre els quals destaquen les canes, la caiguda o la debilitat del cabell i l’alopècia.

Cuidar el cabell a la tercera edat: com cuidar les canes

És habitual pensar que el millor remei per cuidar el cabell, en el cas de les canes, és la coloració o tint. Tot i això, hi ha certs aspectes que cal tenir en compte:

  • Un ús incorrecte dels productes de coloració del cabell pot produir taques o desigualtat del color.
  • Cal consultar un expert abans de tenyir-se. Un mal ús del tint, o un ús excessiu, pot debilitar el cabell. Això podria contribuir a la caiguda d’aquest.
  • Abans de tenyir qualsevol tipus de cabell, cal provar el producte per tal d’assegurar-se que no pot causar al·lèrgies.

Cuidar el cabell a la tercera edat: com prevenir la debilitat i caiguda del cabell

Per tal de cuidar el cabell correctament a la tercera edat, cal donar especial importància a la debilitat d’aquest. Aquesta característica pot estar estretament relacionada amb l’alopècia, la caiguda de cabell.

La debilitat del cabell suposa que aquest té un aspecte més fi i opac, es trenca més fàcilment i, poc a poc, es va perdent. Això és quelcom habitual no només en homes, sinó també en dones.

La debilitat del cabell és difícil de controlar, però es poden prendre certes mesures per tal de cuidar-lo i intentar reduir l’alopècia. A continuació parlem d’aquestes mesures:

  • Cal utilitzar un tipus de xampú especial per cabell dèbil. És millor rentar-lo amb aigua freda o tèbia.
  • Cuidar el cabell també suposa protegir-lo del sol, ja que la calor solar pot causar ressecament del cuir cabellut.
  • També es pot realitzar un massatge circular per tal de beneficiar la circulació sanguínia.
  • Algunes vitamines, com la A o la C, i les proteïnes, també poden ser beneficioses, ja que ajudaran a evitar que el cabell es debiliti.
  • Per últim, cuidar el cabell també suposa tallar-lo de tant en tant, per tal que aquest creixi sa.

Aquí, a La Nostra Llar, tots els aspectes de la tercera edat són importants, i això inclou cuidar el cabell. Ens agrada que els nostres residents se sentin bé, no només pel que fa a la seva salut, sinó també pel que fa al seu aspecte i el seu benestar personal.

Leave a reply