CARNESTOLTES 2015

A La Nostra Llar les festes tradicionals  formen part de la nostra quotidinitat de la mateixa manera que ho fan a la resta de la comunitat, si a Caldes els carrers, els aparadors de les botigues, els nens a les escoles, les famílies, els grups d’amics… es preparen per rebre el rei Carnestoltes i celebrar una festa ben esbogerrada abans no arribi la Quaresma, aquí, a la residència també ho fem.

Per nosaltres és important que la vida a la residència sigui el mé semblant possible a la vida fora, els dies passen però de cap manera volem que siguin sempre iguals, és important que els residents estiguin orientats temporalment, això significa que durant el curs de l’any les festes i celebracions tradicionals marquen el nostre dia a dia, en situen i expliquen moltes de les nostres costums, valors i creences. No pretenem celebrar Carnestoltes perquè sí, volem que a La Nostra Llar sigui Carnestoltes perquè per molts dels nostres residents disfressar-se i fer festa ha format i forma part de la seva vida, perquè els residents són i formen part de la nostra comunitat i cultura i perquè a tots plegats ens agrada passar-ho bé.

Aquest any hem decidit que el tema al voltant del qual treballarem Carnestoltes és Egipte. Ja portem uns quants dies parlant del tema i treballant amb les disfresses, amb els murals i també amb lectures i contes de l’Antic Egipte i la seva mitologia. Les activitats a la residència no són entreteniment i prou, són una manera de treballar aspectes cognitius com l’orientació temporal, la memòria i el lleguatge, aspectes relacionats amb l’àrea física com són la psicomotricitat fina però també conectem i treballem tot allò relacionat amb el benestar emocional de la persona, la seva autoestima i la satisfacció de formar part i contribuir d’una manera productiva en la celebració d’una festa.

Aquest dijous i divendres per la tarda seran dies intensos a La Nostra Llar, residents, treballadors i famílies deixarem de ser qui som cada dia per convertir-nos una mica en Tutankamon i Cleopatra i la nostra residència es traslladarà a l’Egipte de les piràmides i del riu Nil.

Com sempre estarem encantants de rebre la vostra visita i us convidem a participar amb nosaltres de la festa de Carnestoltes.

Leave a reply