Cal treballar la memòria quan som grans

Tots sabem que la memòria és fonamental a la vida, però que aquesta capacitat sol debilitar-se quan envellim. És per això que, a mesura que ens fem grans, treballar la memòria pot ser molt beneficiós per a la nostra salut.

La memòria a la tercera edat

Hi ha diversos factors que poden influir en la pèrdua de memòria a la tercera edat. Aquests factors inclouen malalties i/o transtorns (tant a nivell neurològic com psicològic o psiquiàtric) que requereixen d’un tractament específic, però també poden afectar altres aspectes de la vida diària, com per exemple, l’aïllament, la inactivitat o, fins i tot, determinats medicaments.

De la mateixa manera que una persona que vol estar en forma ha de fer exercici per tal de treballar els músculs, també cal exercitar la memòria per tal de preservar-la el màxim possible.

Com funciona la memòria?

Tots sabem què és la memòria però, sabem realment com funciona? La memòria funciona mitjançant un sistema de tres fases: primer, es codifica la informació per tal que el nostre cervell la pugui retenir; seguidament s’emmagatzema i, per últim, al cap d’un temps (poden ser segons o anys) es recupera la informació, és a dir, es recorda.

Quan ens fem grans, cal treballar la nostra memòria per tal que el nostre cervell sigui capaç de seguir realitzant aquesta funció cognitiva.

Beneficis de treballar la memòria

Per què és tan important treballar la memòria? Mitjançant exercicis i tallers d’estimulació cognitiva, les persones poden no només mantenir la memòria, sinó també millorar-la.

A La Nostra Llar, desenvolupem tallers de psicoestimulació cognitiva, amb activitats segons les necessitats  de cada persona. Aquests tallers, incideixen no només en l’aspecte de la memòria, sinó també en d’altres com l’atenció, el llenguatge i la interacció amb els altres, repercutint directament a l’autoestima dels usuaris.

La memòria és important en totes les etapes de la nostra vida. Continuar treballant-la, en especial, quan la persona es fa gran, pot ajudar-la a sentir-se més motivada i segura, la qual cosa repercutirà també de manera positiva en la seva salut física i en la relació amb el seu entorn.

Leave a reply